Ca sa iti fie bun prieten un motor de cautare trebuie sa stii cum sa te comporti cu el, prin urmare, in primul rand va trebui sa intelegi cum functioneaza.
Termenul de "motor de cautare" vine de la traducerea bruta pentru "search engine", care este defapt o aplicatie, un program ce memoreaza fiecare pagina web de pe intreg internetul. Paginile sunt indexate, memorate un baza de data dupa anumite criterii, si ca informatii de baza, motorul de cautare face o analiza a titlului, descrierii, cuvintelor cheie si o parte a continutului, pentru fiecare pagina web in parte.
Afisarea la o cautare pe o anumita fraza sau cuvant cheie se realizeaza de obicei in mai putin de jumatate de secunda, unele afisari continand pana la sute de mii de rezultate de pe intreg internetul.
Un exemplu de motor de cautare este Google, fiind in topul celor mai accesate si utile, alaturi de Yahoo, Baidu si Bing. Aceste aplicatii de cautare trebuie sa fie foarte exacte incat sa indrume clientul catre cele mai utile rezultate, de aceea sunt si foarte stricte in legatura cu continutul paginilor web.
Ca afacerea ta sa fie de succes trebuie sa ocupi primele locuri in cautarile pe anumite cuvinte cheie,.. . Spre exemplu, sa spunem ca ai o firma pe domeniul afacerilor online, cand o persoana va cauta "afaceri online" pe un motor de cautare ca si Google, va trebui ca pagina ta web sa fie afisata in prima pagina de rezultate a motorului respectiv.
Ca sa detii pagini in primele rezultate de cautare, poate chiar pe primele locuri este foarte greu, si aici intervin metodele SEO (Search Engine Optimization), metode care cresc sansele ca o anumita pagina web sa detina primele pozitii in rezultate pe un anumit cuvant cheie.
Metodele SEO se schimba de la o perioada la alta datorita faptului ca Google isi schimba periodic sistemul de indexare. Mai exact, un motor de cautare precum Google foloseste anumiti algoritmi care indexeaza paginile in functie de nenumarate criterii, cum ar fi organizarea "on page" si nu numai.
Motoarele de cautare sunt complexe, inteligente, si pot fi pacalite foarte greu. Risti ca pagina ta sa nu fie indexata din nenumarate motive aparent minore, dar care conteaza pentru algoritmii folositi.
Vom lua spre exemplu motorul de cautare de la Google, pentru ca este cel mai cunoscut, utilizat si util de pe piata. Google nu accepta continutul furat, mai exact daca vei da copy-paste la anumite texte, poate chiar mici fraze si uneori chiar si citate risti ca Google'ul sa te creada hot si sa nu te mai bage in seama.
Daca pe pagina ta web exista probleme "on page", cum ar fi erori, prea multe link'uri si multe altele, din nou Google te va abandona.
Cel mai important criteriu pentru un motor de cautare este continutul in sine. Acesta trebuie sa fie original si captivant pentru public, si cum isi da seama Google de toate astea vom vorbi intr-un material dedicat optimizarii SEO.
Prin urmare, ca un motor de cautare sa te ajute sa iti promovezi afacerea trebuie sa intelegi cum functioneaza si sa ii respecti regulile de baza, lasand la o parte optimizarea seo deoarece nu toti apeleaza la ea decat daca vor sa ocupe primele pozitii pe un domeniu cu o rivalitate mare.
Ai o afacere ? Indiferent ca este online sau nu, indiferent din ce domeniu de activitate face parte, promovarea online este o solutie din ce in ce mai utila pentru a atrage clientii, si un motor de cautare poate fi o promovare gratuita extrem de uitila, dupa parerea mea cea mai buna si cu rezultatele cele mai mari.
www.afaceri-bani.eu
2 comentarii
super metoda de a face bani http://www.clixsense.com/?7552188
ReplyBuna ziua tuturor este HARTFORD FINANCIAL SERVICE o organizatie financiara cunoscuta in lume cu certificarea serviciilor financiare pe masura ce acordam imprumuturi de orice tip oriunde in lume la cea mai interesanta rata de 1,5% contactati-ne astazi la (hartfordfinancialservice@gmail.com, hartfordfinance.wordpress.com)
Reply(bbm DD8B2E2D
twitter @ hartford_financ
instagram @ the_hartford
linkedin @ the-hartford
CALL +12052873235)
Contactati-ne astazi, asa cum vom face ca schimbarile de SMILE
Trimiteți un comentariu