Optimizare SEO

   Despre optimizarea SEO auzim tot mai multe in ultima perioada, insa, chestia asta exista de foarte mult timp, doar ca in ultimi ani a capatat o importanta semnificativa in randul detinatorilor de blog-uri / website-uri sau a oamenilor de afaceri ce doresc sa isi promoveze cat mai bine produsele sau serviciile.



   Optimizarea SEO (Search Engine Optimization / Optimizare Pentru Motoarele De Cautare) se refera defapt la o serie complexa de procese ce ajuta la o mai buna pozitionare in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie.

   Ca sa fie totul clar, sa spunem ca ai un website pe care vinzi termopane, si doresti sa ai mai multi clienti. Singura sansa de a atrage clienti in mediul online, in mod gratuit, este Google (sau alt motor de cautare). Spre exemplu un posibil client va cauta "magazin termopane" pe Google, si ii se vor afisa mai multe rezultate, el va intra pe unul dintre website'uri si va efectua o comanda. Datorita website'ului bine pozitionat in Google acea firma va efecta incasari semnificative aduse de motorul de cautare Google. Dar aici exista o mica / mare problema. Daca vei cauta pe Google  "termopane" se vor afisa sute de pagini cu rezultate,... . Evident ca nici un posibil cumparator nu va intra pe pagini indepartate, majoritatea clientilor de produse / servicii aduse de Google vor naviga pana la maxim pagina 3, majoritatea oprindu-se la rezultatele din prima pagina. Un studiu arata ca utilizatorii de internet intra in proportie de 70% pe primul rezultat dintr-o anumita cautare pe Google, iar restul de 20% este impartit de restul rezultatelor din prima pagina, 8% de paginile 2 si 3, si doar 2% de resul paginilor (care pot fi si cateva mii pentru anumite cuvinte cheie).

   Cum sa ma fac cunoscut pe Google ?


   Ca afacerea sa functioneze va trebui sa te lupti si sa reusesti ca website'ul  blog'ul / magazinul tau online sa fie pe prima pagina pentru cautari pe anumite cuvinte cheie definitorii fata de domeniul tau de activitate. Este singura metoda "gratuita" de a genera venituri / incasa bani din afacerea ta. Google este in prezent cea mai importanta piata online din lume, deci si concurenta va fi mare.

   Cum sa ajung pe prima pagina in Google ?


   Ca sa ajungi pe prima pagina in Google va trebui sa efectuezi o optimizare SEO de foarte buna calitate pentru website-ul tau. Ca tot am vorbit mai devreme de termopane, sa ne imaginam ca ai o firma care se ocupa cu asa ceva. Este foarte greu sa ajungi pe prima pagina din Google cu o cautare cu un cuvant cheie ca "termopane" pentru ca concurenta este extrem de mare si firmele care exista deja pe prima pagina au efectuat de ani de zile optimizare SEO de o calitate foarte buna, si astfel iti va fi foarte greu sa le iei locul, dar te poti baza pe cuvinte cheie combinate cu cuvantul de baza, care sa aiba o concurenta mai mica, spre exemplu "termopane ieftine" , "termopane bucuresti" , "termopane ieftine online" si asa mai departe. Ca sa iti dai seama de ce cuvinte trebuie sa alegi pentru optimizare este nevoie sa faci un studiu inainte sa te apuci de treaba. O unealta foarte buna si gratuita care sa te ajute sa faci asta este realizata chiar de cei de la Google pentru serviciul AdWords si se numeste "keyword planner".

   Cum sa faci optimizare in mod corect ?


   Ca sa ajungi unde ne-am propus in cele scrise mai sus, mai exact pe prima pagina sau chiar pe primele locuri vei avea nevoie de o optimizare de foarte buna calitate. Cum poti face asta ? Cel mai simplu ar fi sa apelezi la o firma ce ofera servicii SEO de buna calitate, dar asta te va costa destul de mult, pentru ca preturile de baza pentru optimizarea unui website sunt destul de mari. Si chiar si asa, foarte multe firme de optimizare SEO din Romania sunt extrem de proaste si nu te pot ajuta prea bine. Chestia asta a devenit o foarte buna afacere pentru asa zisii "cunoscatori" / "experti" SEO care defapt nu stiu decat cateva chestii de baza care nici macar nu mai functioneaza in prezent. Dar pentru ca lumea in general nu are habar ce inseamna o optimizare de buna calitate, cum se face, cum functioneaza, apeleaza la aceste firme care ii ajuta foarte putin pentru sume extrem de mari de bani. Bineinteles ca estista si firme de optimizare foarte bune, care chiar te pot ajuta mult, dar sunt putine in Romania. Asa ca inainte sa aplici pentru servicii de SEO interesaza-te daca firma cu care vrei sa colaborezi iti merita banii in schimbul serviciilor oferite.

   Cum sa faci optimizare SEO gratuit ?


   Marea majoritate a persoanelor care vor sa castige bani pe internet nu au bani pentru optimizare, si vor sa o faca singuri. Desigur ca poti sa faci asta pe cont propriu mult mai bine decat o pot face multe firme, atat timp cat stii bine bazele SEO si aplici corect optimizarile.

   Eu spre exemplu imi fac singur optimizarea pentru acest website si nu numai, si se pare ca o fac corect din moment ce ai ajuns tocmai pe aceasta pagina, nu a fost o simpla intamplare, Google te-a trimis aici cu siguranta.

   Daca ar fi sa incep sa explic cum se face optimizarea SEO ar dura extrem de mult, acest articol ar fi prea lung, asa ca o sa iti pun la dispozitie un articol despre Cum sa faci optimizare SEO pe care sa il citesti.

   Optimizare SEO pentru incepatori


   Inainte sa te apuci de optimizarea SEO pe care ti-ai propus-o, va trebui sa ai o optimizare "on-page" foarte bine realizata. Optimizarea "on-page" se refera la website'ul tau in sine, structura lui, informatiile si posibilele erori pe care le contine. In timp ce optimizarea "off-page" este defapt optimizarea despre care vorbeste toata lumea, pe care se bazeaza toti. Tin sa spun ca optimizarea "on-page" este defapt baza, este cea mai importanta cale prin care poti sa ajungi in Google. In primul rand articole de foarta buna calitate, articole originale, lungi, pe intelesul tuturor, asta recomand in primul rand. Si pe langa asta multe altele pe care le puteti citi in Optimizare SEO pentru incepatori.

   Bineinteles ca daca ai un magazin online, articolele sunt mai putine, predominand poze cu produse si asa mai departe, si in acest caz va trebui o optimizare "off page" avansata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa uiti de optimizarea in pagina, pentru ca de la ea pleaca totul.

   Sper ca am explicat cat de cat ok, pe intelesul tuturor cum sta treaba cu SEO. Pentru cei care vor sa inteleaga exact cum functioneaza toata treaba asta si cum pot sa realizeze o optimizare profesionala veti gasi pe acest website foarte multe articole pretioase. Voi posta constant articole noi, deoarece algoritmii Google se schimba destul de des si optimizarea isi schimba si ea formele de fiecare data.

1 comentarii:

super metoda de a face bani de acasa http://www.clixsense.com/?7552188

Reply

Trimiteți un comentariu