Strategii de marketing pentru promovare online

   Marketing'ul este esential in domeniul online, fara el nu prea se poate obtine profit,.. de aceea vom vorbi despre cateva tehnici de marketing in acest articol.
   Ma ocup si cu afaceri online, dar am terminat si o facultate de Marketing asa ca iti voi da sfaturi valoroase dar simple si usor de aplicat.



   Ce este defapt o tehnica, o strategie de marketing ?
   O strategie de marketing este o strategie bine pusa la punct, un plan bine gandit prin care, odata aplicat, vanzarea produsului, serviciilor sau pur si simplu traficul va creste semnificativ.
   Fara o strategie de marketing nu vor exista clienti interesati de serviciile sau produsele tale, iar fara clienti nu poti obtine profit. Mai ales intr-o afacere pe internet ai nevoie de o strategie de marketing buna.

   Mai simplu spus, o strategie de marketing, este reclama pe care o faci catre produsul sau serviciile tale,.. un sir de actiuni care au ca scop cresterea profitului.
   Ca strategie de marketing putem spune si ca dorim cele mai bune rezultate cu cel mai mic pret de productie, iar profitul sa fie multumitor si cantitatea vanduta sa fie foarte mare,... exista foarte multe formule care imi trec prin cap cand aud de marketing, dar, in acest material, deoarece abordam subiectul afacerilor online, afacerilor pe internet, vom vorbii despre marketing'ul publicitar.

   Un produs, serviciu, sau o simpla pagina web nu poate produce bani fara clienti, iar clienti nu exista fara reclama. Pe internet exista foarte multe metode de promovare, atat gratuite cat si cu plata, unele mai eficiente iar altele deloc, asa ca hai sa vorbim putin despre promovare.

   Promovarea pe plan online se poate realiza foarte usor daca stim cum, ce si cand trebuie sa facem. Si cum exista mai multe metode de promovare online hai sa abordam cateva dintre ele.
   Prima metoda despre care vreau sa vorbim este una gratuita si foarte eficienta. Promovarea pe marile retele de socializare (Facebook, Google + ,...) este o metoda extrem de eficienta. Prin simpla creeare a unei pagini pe o astfel de retea, o pagina referitoare la pagina ta web sau la produsele / serviciile pe care vrei sa le vinzi, se va dovedii in timp a fi o unealta incredibil de buna cu care veti obtine profit.

   O alta metoda de promovare pe internet, si aceasta tot gratuita, este aceea de a adauga anunturi pe cele mai bune pagini de anunturi online gratuite de pe internet,.. chiar daca nu crezi este o metoda extrem de buna de promovare.

   Putin mai complicata, dar foarte des intalnita, si cu rezultate foarte bune, este inca o metoda gratuita, sau nu (depinde de la caz la caz), organizarea de concursuri sau oferte promotionale cu scopul promovarii serviciilor / produselor / paginilor tale web. Aceasta metoda se poate realiza pe propria pagina web cat si pe paginile de pe site'urile de socializare si da rezultate foarte bune, chiar neasteptate.

   Una dintre cele mai des intalnite metode de promovare este aceea de cumparare a reclamelor pe anumite site'uri sau prin diferite servicii cum ar fi Google AdWords , care iti va pune reclama pe paginile de pe intreg internet'ul. Bineinteles, aceasta metoda necesita si bani de investitie in aceste reclame pentru ca ele vor fi afisate contra cost.
   Recomand Google AdWords , pentru ca nu vei platii fara rezultate, banii iti vor fi sustrasi din cont in momentul cand vei obtine trafic.

   Cam atat am avut sa va spun in acest material, pe scurt, pe intelesul oricui.
   Va recomand sa cititi si celelalte materiale de pe blog, poat fi foarte utile.
   Mult succes !


www.afaceri-bani.eu

Trimiteți un comentariu